Zoeken

De sleutel voor de showroom is binnen!

Bijgewerkt op: mei 12

De sleutel voor de showroom hebben we op zak! De heer Joop van Driesten overhandigde hem aan Daan Gundelach en zijn team die de komende maand hard aan het werk gaan om dit prachtige oude pandje in Barneveld-centrum om te toveren tot een unieke showroom. Lees hier het artikel dat de Woonkrant plaatste over de plannen.

<<lees verder onder de foto>>Showroom vol unieke eyecatchers

BARNEVELD - Aan de Schoutenstraat 6a zwaaien binnenkort de deuren open van de showroom van Schaffelaar Compagnie Barneveld, leverancier van stalen deuren en tafel- en keukenbladen van beton en terrazzo. “Een showroom dus vol prachtige eyecatchers voor het interieur”, aldus een enthousiaste eigenaar Daan Gundelach.


Daan Gundelach, geen onbekende ondernemer in het Barneveldse, was jarenlang actief in tegels en badkamers, maar besloot vorig jaar zijn bedrijf van de hand te doen. “Tijd voor iets compleet anders”, aldus de Barnevelder. “Mijn hart gaat sneller kloppen van mooie interieurs en wat me daarin altijd opvalt is dat een mooi interieur staat of valt met een echte blikvanger. Daarin gaan we leuke en creatieve dingen doen. Naast wat je al op de markt ziet aan deuren en bladen gaan we uitblinken in gekke dingen. Niet alleen de matzwarte deur, maar ook groen, wit en brons komen in ons assortiment. Alles wordt handgemaakt, dus wil iemand iets geks, een vorm of een uitvoering die nergens te vinden is, wij kunnen het maken.


Tuintafelbladen, buitenkeukens, barren

Datzelfde geldt voor tuintafelbladen, buitenkeukens, werkbladen, barren voor thuis en horeca, in de kantine op de zaak. “We kunnen bijvoorbeeld beton storten met een logo of een terrazzo keukenblad maken waarin een persoonlijk eigendom is verwerkt. Wat dacht je van een spiegelgladde terrazzo bartafel waarin scherven van bierflesjes zijn verwerkt. Omdat elk blad met een eigen bekisting wordt gemaakt, is elk object uniek en kunnen we het dus ook super persoonlijk maken. Kijk, corona doet mensen beseffen dat je eigen huis uiteindelijk de plek is waar alles gebeurt en waar je het leuk en gezellig moet maken.”


Authentiek pand

De zoektocht naar een showroom resulteerde in de ingebruikname van het mooie authentieke pand aan de Schoutenstraat. Echt een buitenkansje dat deze beschikbaar kwam, aldus Daan Gundelach. “Deze ruimte past heel goed in het plaatje dat we voor ogen hebben. De Schoutenstraat is een mooi oud Barnevelds straatje, met zicht op het Torenplein waar de naamgever van de nieuwe onderneming op zijn sokkel staat: Jan van Schaffelaar. Deze ridder past perfect ons plaatje. Hij is stoer, elegant en echt Barnevelds. Die eigenschappen willen we doorvoeren in ons assortiment dat we in de loop van de tijd verder zullen uitbreiden met veel meer bijzondere en speciale blikvangers voor woning en bedrijf.”


Diverse leveranciers

De stalen deuren van Schaffelaar Compagnie zijn geselecteerd uit het aanbod van diverse staalleveranciers. “Dat hebben we gedaan om verschillende segmenten in de markt te bedienen”, aldus Daan. “Elk interieur verdient een stalen deur. Dus hebben we de ‘Schouten-collectie’ waarmee we al een kwalitatief zeer hoogwaardige stalen deur kunnen aanbieden voor 599 euro. Dat is naar mijn weten de scherpst geprijsde deur in de markt. Daarnaast hebben we de Schaffelaar-collectie (vanaf 889 euro) waarmee we het hogere segment in de markt bedienen. Binnen deze collectie kunnen we alle vormen van maatwerk aanbieden die de klant maar wil. En dan heb je het niet alleen over prachtige taatsdeuren, scharnierdeuren en schuifdeuren, maar ook over complete stalen (schuif)wanden en roomdividers. Je kan het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het kan ontworpen en geproduceerd worden.’’


De nieuwste trends

Ook tafel- en keukenbladen kunnen met recht eyecatchers worden genoemd. “We hebben de nieuwste trends op dat gebied, waarbij de klant kan kiezen uit alle mogelijke materialen. Bijvoorbeeld een collectie met prachtige terrazzo keuken- en tafelbladen. Terrazzo is een mengsel van marmerkorrels dat in het vroege Italië voor terrassen werd gebruikt. Veel mensen kennen het wel uit jaren-dertig-woningen. Terrazzo is een fantastisch sterk en decoratief materiaal waarmee we alle kanten op kunnen.”


Een andere trend op het gebied van tafel- en keukenbladen is beton. “Supersterk, robuust en industrieel. Je ziet het veel terug in moderne interieurs. Het leuke is dat we niet alleen in de gangbare kleuren leveren, maar dat we door het gebruik van betonpigment de kleur kunnen kiezen die aansluit bij de smaak van de klant. Dus ook voor de betonnen bladen geldt dat het allemaal maatwerk is. Geen wens is ons te gek. Een metershoge deur of een betonnen of terrazzo tafel waar je met twintig mensen aan kunt zitten? Wat ons betreft zijn er geen grenzen aan wat we kunnen bedenken voor onze klanten.’’


#stalendeuren#aanrechtbladen#beton#tuintafels#tuinbeleving#schaffelaar#schaffelaarcompagniebarneveld

82 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven